tirsdag den 29. november 2011

Juullimut mappersagaq pilerpoq

Nu hvor december hastigt nærmer sig, har jeg kastet mig ud i gen-gen-genlæsningen af Flemming Jensens Vejledning i sælfangst. Det er en lillebitte bog, der let kan læses under en lille togtur tværs over Jylland.

På de knap 93 sider (med store typer!) fornemmer man hurtigt, den udsendte embedsmand - skolelærerens - begejstring og glæde ved landet og folket.
Igennem 12 små beretninger hører vi om vor udsendte embedsmands våde ankomst. Om hans angst for hunde, og om hvordan han ender op med 23 styks af selvsamme. Om kaffemik. Og efterfølgende tømmermænd. Om livet som skolelærer på øen Nunaqarfik. Om utoq-fangst. Og om hvad man kan få tiden til at gå med, i de tre uger man efterfølgende tilbringer på hospitalet - når man er Hr. udsendte embedsmand.

Efter de 93 små sider, sidder man tilbage med en tydelig fornemmelse af den glæde og begejstring der lyser ud af Flemming Jensens beretninger. Bogen er fra 1975 - og man forstår godt, hvorfor han få år efter rejste tilbage for at skrive og optage Verdens Bedste Julekalender!

LeLouLaLi

PS. overskriften betyder sådan cirka "Julekalender kommer snart til at ske"

1 kommentar:

 1. INGA MARGRETHE JENSEN1. december 2011 kl. 15.07

  "JULEKALENDER KOMMER SNART TIL AT SKE", - OG JA, NU ER DET SKET HER PÅ MIN ADRESSE PÅ ALLER-FINESTE MÅDE.
  TUSIND TAK, - DET FØRSTE LYS ER TÆNDT....
  KNUS OG KÆRLIGE TANKER.
  FASTER.

  SvarSlet