søndag den 27. november 2011

"Glæde"

Så er det endelig blevet den første søndag i advent!
Som vi synger i Hellden og Hagerups adventsvise, er dagen helliget glæde:

Så tænder vi et lys i kvæld,
vi tænder det for glæde.
Det står og skinner for sig selv,
og os som er til stede.
Så tænder vi et lys i kvæld,
vi tænder det for glæde.


Adventskrans

Jeg nåede lige at få kransen færdig. Den består af grene fra Marbæk Klitplantage, mange meter vikletråd, lidt kobbertråd, stjerneanis, to små fugle, en kastaje i sin skal og naturligvis; fire hvide lys.

Vi ridder stormen af indendøre. Det river lidt i det derude, men vi ligger vist godt i læ af Jyllands højderyg. Vi skulle have haft fødselsdagsgæster fra Vestjylland i dag. Besøget er udskudt til den kommende søndag, da bilen vist ikke kan klare den stive modvind hjem igen.

Det gør ikke noget. Vi glæder os bare til endnu en familie-weekend i næste uge.
I går havde vi nemlig også familiebesøg. Svigermor, Svigerfar, Svigerinden og Største-nevøen tog turen op til Aarhus. Vi havde en så hyggelig dag, at jeg næsten måtte nive mig i armen, for ikke at tro jeg var med i en jule-chokolade-reklame.


Koncentration omkring brætspil...

Største-nevøen havde taget sit Børne-Matador-spil med. Det skulle spilles med Hr. Økonom-onkel. Så efter frokost, gåtur, varm kakao og æbleskive, blev det tid til den store omgang Matador.
Jeg gik i køkkenet med opvasken - og da jeg kom ind stuen igen, sad tre generationer omkring mit sofabord og spillede på livet løs. Jeg listede helt forsigtigt ind og satte mig i stuens eneste ledige stol, fattede et par strikkepinde og NØD den glade stemning! Ih hvor var det hyggeligt! Der blev købt og solgt; isboder og ballonfærder...med snak og grin!


Adventsgave...

I morges begyndte vi dagen med varm kaffe, stearinlys og sørme om der ikke lå en lille adventsgave! Det var en bog fra Berlin. Om Berlin. Gaven var næsten lige så 'ny' for mig, for jeg købte den på vores sommerferie og har gemt den helt til i dag. Så det var et glad gensyn med KastanjeAllee.

Nu har vi tændt det første lys i kransen. Hm... ja, og så sidder vi faktisk nu og venter på en pizza - så luksus-afslappede er vi i dag!Glædelig advent og gode ønsker... LeLouLaLi

PS. Svigerfar vandt, Største-nevøen slog Hr. Økonom-Onkel på målstregen og Svigermor led nederlag, fordi hun var travlt optaget af snak :)

2 kommentarer:

 1. INGA MARGRETHE JENSEN27. november 2011 kl. 21.23

  HEJ KÆRE DU.
  SIKKEN DEJLIG ADVENTS-WEEK-END I HAR HAFT, - DET LYDER BARE SÅ SKØNT. OG ADVENTSKRANSEN SER RIGTIG FIN UD, - OG ER JO HELT UNIK, - FLOT, FLOT.
  JEG HAR BESTEMT IKKE HAFT SÅ GOD EN SØNDAG, - DET BEGYNDTE DOG GODT MED EN DEJLIG ADVENTS-GUDSTJENESTE OG DÅB AF ET LILLE DRENGEBARN, - OG DEREFTER KAFFE OG KLEJNER OG SMÅKAGER I "KIRKESALEN", - HYGGELIGT OG RART.
  MEN SÅ LIGE OVER MIDDAG, "RAMTE" BLÆSTEN/NÆRMEST ORKAN AALBORG, - OG DET VAR RET SÅ GRIMT, - JEG VAR NÆSTEN EN LILLE SMULE BANGE HER I MIT LILLE HJEM, - MEN NU KL. 21:00 ER UVEJRET "PÅ VEJ" MOD SJÆLLAND OG BORNHOLM, - OG HOS MIG ER DER KUN SKET MINDRE SKADER, - PLANTER OG KRUKKER PÅ ALTANEN SER IKKE SÅ GODT UD, - MEN DET ER JO ABSOLUT SMÅTING, - JEG FRYGTEDE DET KUNNE VÆRE GÅET MEGET VÆRRE.
  MEN UDENFOR ER VÆLTET MANGE TRÆER, STAKITTER M.M.- BL.A. BYENS STORE JULETRÆER, - MEN INGEN MENNESKER KOM NOGET TIL, - MEN EN DEL CYKLER BLEV ØDELAGT, - DET HAR VÆRET LIDT VILDT, - MEN NU FØLER JEG, AT JEG IGEN KAN SLAPPE AF, - OG JEG NØD AT LÆSE OM JERES MATADOR-SPIL M.M.
  NU KAN I JO SÅ GLÆDE JER TIL ENDNU EN FAMILIE-WEEK-END, - MON IKKE DET ER DIN FØDSELSDAG I FEJRER BRIAN?
  HAV DET RIGTIG GODT, OG PAS GODT PÅ JER.
  KÆRLIGST FASTER INGA

  SvarSlet
 2. Åh nej, søde Inga!

  Jeg har også tænkt på dig i dag. Og særligt har jeg tænkt på dit store stuevindue... godt det holdt! Jeg kan godt forstå, det har været en dramatisk dag!

  Vi har jo som skrevet ikke haft det helt vilde vejr. Men bare set det indefra. Heldigvis.

  Jeg glæder mig til at se dig om en uges tid! =)

  KNUS LENE

  SvarSlet