lørdag den 15. oktober 2011

Noget om luftballoner og hjemmeskriverier til tankelæsere...

Vi begynder med luftballonerne! For det er netop gået op for mig, at Danmarks Radio i år har valgt at gensende verdens bedste julekalender: Nissebanden på Grønland!

Altså: vi har jo alle sammen set den. Mange gange. Jeg selv har endda haft et eget eksemplar af de famøse 'ønskesten'. Kærligt sendt fra det høje nord!

Julekalenderen sendes igen i år! Med sig bringer den minder, stemning og ægte julesne. Det skal nok gøre december hyggelig og rar! Jeg glæder mig faktisk allerede!

(Lånt fra DRs hjemmeside)


Og så til hjemmeskriveriet! Jeg beskæftiger mig professionelt med ord. Ord der skal skrives, ord der skal læses - og de vanskeligheder der kan følge med. Jeg har altid elsket at skrive. Jeg var et af de børn, der forsøgte at skrive betydeligt tidligere end jeg kunne læse. Dengang var det ikke moderne med 'børnestavning'. Man måtte pænt vente med at skrive, til man kunne stave. Det var min far heldigvis ligeglad med. Han gav mig et stort lilla hardback-hæfte, som jeg klistrede to store tyske glansbilleder på forsiden af. Her i skrev jeg den uhyggelige historie om Mads og Mette. De var alene hjemme i huset bag remissen. Og det var fanme uhyggeligt. Dengang jeg var syv!

Siden da har jeg udelukkende skrevet .... til mine trofaste tankelæsere. 

Og det skal være slut nu. Derfor har jeg meldt mig til Saxos store forfatterskole: 


For en god ordens skyld bør jeg nok lige indskyde, at mit mål altså ikke er at blive forfatter. Mit mål er at lade mig udfordre på skrift, og få lidt af den gamle fristilsglæde tilbage. Projektet fungerer lidt ligesom et gammeldags brevkursus. Med ugeopgaver henover efteråret. Det hele begynder om en uge og man kan stadig nå at tilmelde sig. Det er slet ikke farligt!

Jeg blev opmærksom på tilbudet allerede sidste år, men kunne ikke finde tiden til det - der var vist noget med 100 siders speciale... Men i år spidser jeg pennen. Vil du være med?

Knus LeLouLaLi

3 kommentarer:

 1. INGA MARGRETHE JENSEN16. oktober 2011 kl. 18.39

  HEJ DU. JEG BLEV OGSÅ GLÆDELIG OVERRASKET, DA JEG SÅ AT "NISSEBANDEN PÅ GRØNLAND" SENDES IGEN I ÅR, - SÅ VI DEN IKKE OGSÅ SIDSTE ÅR??
  JEG HUSKER TYDELIGT DIN SØDE GLÆDE OVER ØNSKESTENENE....
  DET LYDER RIGTIG SPÆNDENDE MED "FORFATTERSKOLEN", JEG HAR VÆRET INDE OG KIKKE.
  RIGTIG GOD FORNØJELSE MED DET.
  KÆRLIGST FASTER

  SvarSlet
 2. INGA MARGRETHE JENSEN17. oktober 2011 kl. 14.25

  HEJ IGEN.
  NÅH NEJ, - JEG VAR JO SÅ HELDIG, SÅ JEG KUNNE SE DEN PÅ DVD.
  KÆRLIGST FASTER.

  SvarSlet
 3. Ha ha ha ha... Altså Inga! "Så vi den ikke sidste år?" Jow, søde faster (der var vist nogen der så op til flere afsnit om dagen... ;)

  Knus Lene

  SvarSlet