søndag den 27. januar 2013

Varme masker...

Mens sneen daler, vaskemaskinen snurrer og herrelandsholdet lukker det ene mål ind efter det andet, - sidder jeg med det blødeste øko-alpaca mellem hænderne. Jeg må erkende at jeg ikke dur til enkeltprojekter. Jeg skal have gang i både store og små masker - ellers bliver det for ensformigt. Jeg er derfor sprunget med på Ella-poncho-bølgen og har givet mig i kast med Lene Holme Samsøes opskrift fra Suveræn strik. Jeg fik bogen i julegave af min far og faldt med det samme for modellen. Jeg ændrer dog en del undervejs, for jeg vil have den smallere og tættere. Jeg erstatter også - den lidt tarvelige - vrang-maskekant med en fast sidevers retbjælke a la Isager. Det giver en lidt mere stram og færdig struktur.

Jeg begyndte strikkeriet i går aftes og er snart igennem de første 250 meter lækkert og varmt økologisk alpaca. Jeg fandt garnet hos Strikkepinden i Jægergårdsgade. En rigtig fin butik - med en yderst hjælpsom indehaver. Strikkeriet går hurtigt på mine knit pro nummer seks. Måske bliver den færdig inden det bliver tøvejr - man har vel lov at håbe!


Ella undervejs...
 

Glad og god søndag! LeLouLaLi

6 kommentarer:

 1. INGA MARGRETHE JENSEN27. januar 2013 kl. 20.05

  HEJ KÆRE DU.
  DET SER RIGTIG FINT UD.....
  SÅ DEJLIGT AT "SE" DIG IGEN HER PÅ DIN FINE BLOG...
  KÆRLIGST, FASTEREN

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde faster :)
   Nu har jeg endelig tid til lidt krea-hygge igen - det er nu også meget rart!
   Knus knus

   Slet
 2. Den kommer til at blive lækker! Jeg har også altid gang i flere ting, kreahygge skal jo netop være hygge og ikke noget man føler sig tvunget til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret Marie - og for mig at det altså lige så meget det "at være igang" som det færdig produkt, der tæller :)

   Slet
 3. Hvor ser den bare skøn ud, glæder mig til at se det færdige resultat :)
  Tror da den bog skal på min ønskeseddel, men for en nybegynder for mig vil du så ikke uddybe en sidevers retbjælke?? Ha en skaøn dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Anita :)
   En sidevers retbjælke er en retmaske som strikkes på tværs af arbejdet. Jeg skal nok skrive en "opskrift" i et indlæg.
   Ponchoen her er i øvrigt et glimrende begynderprojekt :) Så rigtig god fornøjelse, hvis du kaster dig over den :)

   Slet