torsdag den 11. oktober 2012

Vesterhavsstrik...

I weekenden var vi - Brissen, Søulken og jeg selv - så heldige at låne et sommerhus helt ude på kanten af Danmark. Min strikkeglade kollega havde længe talt varmt om butikken Tind - Textil & Kunst i den lille fjordby Kloster. Og når jeg nu var bare få kilometer derfra, skulle butikken naturligvis besøges.

På første sal - med udsigt over Stadil Fjord - var der garn, garn og garn inden for alle genrer, smag og behag. Der var de traditionelle mærker og kvaliteter, men der var også de - for mig - mere sjældne fund. Jeg endte med at komme derfra med et fed Hjelholts farveskifteuld i grå nuancer. Butikken kan varmt anbefales, hvis man kommer på de (ydre)kanter.

Ulden, der er lidt krads og med en del struktur, er en blanding af Gotlandsk pelsuld og merino fra Falklandsøerne. Et fed løber 400 meter og vejer 200 gram. Jeg brugte rub og stub til denne lille Vesterhavsstrik....

Jeg slog 80 masker op på en rundpind nr. 5. Efter 3 vrang-riller a 4 pinde, begyndte jeg udtagningen i glatstrik og da jeg nåede ca. 30 centimeter ned og op på 210 masker, lavede jeg en perlestrikket kant på ca. 15 centimeter til slut.

Den er strikket på 'gefühl' og når mig cirka til albuerne. Strikkeriet har taget mig omtrent tre aftener og en togtur tværs over Jylland. Det er helt bestemt ikke sidste gang jeg strikker i den kvalitet, for farveskiftene løber alle 400 meter og giver et fint og ensartet resultat til sidst. Og så ER der jo bare ikke noget så charmerende, som at pille hø ud af garnet undervejs!

Halskant af vrangriller - 4 vrang, 4 pinde ret tre gange
 
Farveskiftet kommer til sin ret i perlestrik
 
 
Strik på 'gefûhl'
 
 
LeLouLaLi
 

1 kommentar:

  1. INGA MARGRETHE JENSEN12. oktober 2012 kl. 11.36

    KÆRE DU. DET ER MEGET SMUKT STRIK.
    GOD WEEK-END TIL JER.
    KÆRLIGST FASTEREN.

    SvarSlet