lørdag den 4. februar 2012

Hurra for den hjemmestrikkede...

Jeg hopper weekenden i møde i mit nye hjemmestrik. Og hurra for dét siger jeg jer!

I de tidlige morgentimer nåede vi her i Midtjylland vinterens gyselige kulderekort: 20 minusgrader! Det er godt nok meget koldt! Men i middags trodsede jeg nu alligevel de nærmest uendelige antal minusgrader og fik fumlet både fingre og telefon op af lommen, for liiige at ringe til vejrstationen i Hjerting og påpege, at vi havde slået dem, med ikke mindre end 4 grader! Sådan noget skal jo være i orden, ik! Man kan i øvrigt, næste dagligt, høre mig gå igennem UNI-parken, med følgende ordvekslingen over telefonen:

L: Pyh, det er mega koldt
L's far: Det er godt nok også MEGET koldt her
L: ja, men mon ikke det ER koldere her (ude!)?
L's far: Nej, for jeg har lige set på nettet, at...

[Og så kommer vejrudsigten for hhv. Esbjerg, Aalborg, Aarhus og sommetider også Vancover - det er SÅ skønt!]

Nå, men tilbage til trøjen!

Det er den gammelkendte Lene Samsøe-bladtrøje, fra Mere feminin strik. Jeg strikkede mig et eksemplar i efteråret, men den er efterhåneden ved at være godt slidt. Så en ny måtte der til!
Dette eksemplar er en 'vinterudgave' i Rowans Creative focus worsted - 75 % uld og 24 % alpaca. I butikken sagde de godt nok, at jeg skulle 'rede den med en våd vaskeklud', for at lægge de løse tråde ned, men jeg kan nu bedst lide den sådan lidt 'vamset' - så min får altså ikke med kluden! Modellen er lidt stor i det, så jeg har strikket min på en pind 4,5 og brugt lidt under 500 g. garn.

Til trøjen fandt jeg tre håndgjorte knapper, af intet mindre end Sommerfuglebusk-træ. De er fundet i min lokale garnbiks, til 7 kr. stykket. Jeg synes de pynter!

Sommerfuglebusk-træ

BladmønsterStolpemaske?

Bladmønstret træder ikke så tydeligt frem i den mørke uld-struktur. Men det gør nu ikke så meget. Trøjen er jo mest af alt retstrikkede riller. Men jeg synes alligevel, at det blev lidt for kedeligt i længden. Og så ville jeg samtidig gerne have lidt 'hold' på kanten, så jeg lavede det jeg kalder en 'stolpemaske' fra vrangsiden langs begge forkanter (R, Dr. R løs af, strik til 2. sidste maske Dr. R løs af, R, på retsiden strikkes alle masker R.) Jeg ved ikke om det hedder noget, derude i virkeligheden?

Vigtigst af alt er dog, at den er varm og vamset og lige hvad man har brug for i denne tænderbidende kuld! Flot er det nu - altså vejret - især, hvis man kan nyde det indefra og ud.

God lørdag - LeLouLaLi
1 kommentar:

  1. INGA MARGRETHE JENSEN4. februar 2012 kl. 17.19

    TRØJEN SER LÆKKER UD, - DEJLIG VAMSET, - OG DET ER JO ALTSÅ OGSÅ NØDVENDIGT I DISSE KOLDE DAGE, - MEN SMUKT DET ER DET ALTSÅ, - SIKKEN SOLNEDGANG, - OGSÅ IDAG.
    KÆRLIGST FASTER.

    SvarSlet