lørdag den 9. februar 2013

Øko-Ella...

Så blev min økologiske Ella- poncho færdig. Den er blevet lige som jeg regnede med - ja måske endda lidt bedre. Den er tung og varm og holder kulden ude... Opskriften er fra Lene Holme Samsøes Suveræn Strik og er et absolut anbefalelsesværdigt begynderprojekt, der er hurtigt strikket. Jeg har brugt en ugestid - og vil mene at den egner sig fint til kolde aftener foran tv'et.

Øko-Ella

Jeg har strikket den af 555 gram økologisk alpaka fra Viking. Alpakaen er noget tungere end det orginale Puno, som er spundet ret løst i et net. Det tunge udtryk passer mig fint, og ponchoen ligger sig tæt til skuldrene. Jeg ville gerne have den lidt tættere end opskriften, så jeg har strikket den på min knit-pro nr. 6.

Perfekt til frost!

Jeg har lavet et par ændringer i opskriften undervejs. Jeg undlod kanterne ved ærmegabene, men lod dem i stedet være 'rå', så de folder sig indad. Jeg ændrede også i mønsteret foran, i halskraven og i kanten forneden, hvor jeg strikkede vandrette retmasker i stedet for vrangpindene.

Den famøse retbjælke strikkes ved at du strikker en maske ret, sætter den tilbage på venstre pind, strikker bag ind i anden maske og derefter almindelig ret i første maske, slipper maskerne af pinden, sætter den sidste maske tilbage på venstre pind igen og begynder forfra, på den måde lægger maskerne sig vandret uden på arbejdet. Det tager cirka tre gange så lang tid som almindelige masker - så man skal være lidt tålmodig. Teknikken af hentet fra Isagers Amimono.

Nu må foråret godt snart indfinde sig, for jeg er klar til at springe ud - i min nye poncho :)

God weekend - LeLouLaLi

8 kommentarer:

 1. Den ser simpelthen bare så lækker ud! Tillykke med det fine resultat

  SvarSlet
 2. Flot! Er altså alligevel imponeret over du har strikket den på en uge, gisp ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie, men det er jo pind 6 - den strikker nærmest sig selv. (Og så går det jo bare rundt og rundt.. :)

   Slet
 3. Så fin altså, jeg bliver nødt til også at få mig en ella:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Har du ikke også vundet noget garn der kunne passe perfekt? :)Så er det bare med at komme igang (Tror den egner sig til forårsture med barnevognen... :))

   Slet
 4. INGA MARGRETHE JENSEN10. februar 2013 kl. 05.27

  DEN SER RIGTIG LÆKKER UD ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak faster - den kommer med til Ebeltoft i weekenden. Men hov! Hvad laver du oppe SÅ tidligt? Knus LLL

   Slet