tirsdag den 16. august 2011

Stockholm-syndrom...

...er jo egentlig noget med gidsler, tilfangetager og sympati herimellem. Jeg er pt. ramt af Stockholm-syndromet, i en lettere redefineret form! Jeg har ikke været tilfangetaget, men jeg har haft et par begivenhedsrige dage i den svenske hovedstad - og det sætter sine spor på denne tirsdag.

Jeg var egentlig taget på arbejde. Men jeg blev sendt hjem igen. Med verdens ondeste hovedpine og en ordenlig omgang gammeldags forkølelse.

Det hele begyndte rigtig godt. Med Ugle-hygge, Ramadan-middag og vidunderlig selskab hos Stination og ægtemand på Amager. Turen videre til Stockholm gik også godt. Det var en smuk tur. Røde huse. Dybe søer og høje træer. Og pludselig var jeg der!


Stockholm - nordens Venedig? Der ér noget om det!


Billedet er taget ud af vinduet i lyntoget på vej mod Stockholm

I Stockholm skulle jeg på konference om dysleksipædagogik. Det var min første rigtige konference, så jeg var meget spændt. Vi var knap 900 deltagere og det hele skulle foregå i Stockholm City Confrence Center. Det var kæmpe stort! Jeg hørte i alt 18 oplæg - og tog hjem med tasken, lommerne og hovedet fuld af inspiration! Derudover mødte jeg et par af mine 'faglige helte' - Det var så fedt!

Aftenerne blev brugt på kollegial hygge og gåture i den smukke, smukke by.


En rusten cykel i aftensolen på Gamla Stan - ja, ja det er de små ting...


Fra Gamla Stan ind mod City


Måten Trotzigs Gränd - Stockholms mindste gade, kun 90 cm bred.

Astrid Lindgreen i Tegnerlunden - mon hun sidder og samler inspiration til gode historier?


Strindberg-citaer i Dronningegaten

Vi boede ved Tegnérlunden, vores nabo var Strindbergmuseet i hans gamle lejlighed med 'det blå tårn'. Jeg gik hele tiden med en fornemmelse af at være omgivet af umådeligt mange ord. Sådan hele vejen rundt. På konferencen, på gaden, i parken og mellem kollegaerne (i særdeleshed!).

Turen hjem var desværre alt for lang, alt for hård og alt for kold. I hvert fald for mig! Da jeg efter 18 timer undervejs - herunder med et længere ufrivilligt ophold i den svenske skov, nåede til Aarhus, var det derfor med en art Stockholm-syndrom light. Men det gør ikke noget. For jeg havde en dejlig tur i rigtig godt selskab...

...Pudser næse og ønsker alle en hyggelig putte-tirsdag.


1 kommentar:

 1. INGA MARGRETHE JENSEN17. august 2011 kl. 23.28

  KÆRESTE LENE LOUISE.
  DEJLIGT AT HØRE, OG LÆSE OM DIN TUR.
  DET VAR JO EN BARSK HJEMREJSE, - JEG HÅBER AT DU SNART BLIVER HELT FRISK IGEN, - OG ALLIGEVEL KAN GLÆDE DIG OVER DEN GODE OPLEVELSE, - OG DET ER JEG JO HELT SIKKER PÅ, AT DU GØR, - MEN FOR SØREN HVOR VAR DET DA SYND FOR DIG MED DEN HJEMREJSE.
  RIGTIG GOD BEDRING LILLE DU.
  JEG ER LIGE KOMMET HJEM EFTER DEJLIG DAGE VED HAVET (BLOKHUS) I SOMMERHUS MED GODE VENNER, - DET VAR BARE RIGTIG FINT.
  KÆRLIGST FASTER.

  SvarSlet