lørdag den 29. september 2012

Min lørdag er...

Solskin både inde...
 
...Og ude
 
Hulkrus i stort...
 
... og i småt.
 
Eftermiddagskaffe med Far
 
Læsning i en solkrog...
 
 
Lækkert aftensmad - med mine to yndlings...
 
 
Min lørdag er sådan set helt igennem skøn!
 
LeLouLaLi
 




fredag den 21. september 2012

Aarhus i regnvejr

En tur i Midtbyen kræver tøretid efterfølgende. Og varm te, strik og kærlighed, ikke at forglemme. For der var svær modstrøm op ad bakken!

De har fået regnkuller i Latinerkvarteret - men det er nu meget hyggeligt.

Et mysterium...

Jeg kan pynte lidt på en fredag i regn og rusk, med et vaske ægte mysterium!

I går da jeg gik hjem fra arbejde, gik jeg af min sædvanlige rute ned langs Larsen-Ledets Gade mellem Skt. Johannes Kirke og Nordre Kirkegård.

Se det for dig. Det er sidst på eftermiddagen. Regn og rusk  - og ikke et øje i nærheden! Uhh....

Pludselig hører jeg et 'klir' og der dumper en stor, smuk, guld-nøgle ned for fødderne af mig!

Jeg aner ikke, hvor den kom fra. Pludselig lå den der bare.... Men jeg hørte helt bestemt 'klir'et', det var nemlig det, der fik mig til at gå lidt frem og kigge ned.

Den mystiske nøgle!
 
Jeg gik naturligvis ind til kirken for at se om den kunne stamme derfra, men uden resultat. Der var heller ikke umiddelbart nogen på kirkegården, der uforvarende var kommet til at kaste en nøgle over hækken. I mangel af bedre alternativer puttede jeg den i lommen.
 
Men sådan et mysterium ligger lidt tungt. Så jeg MÅ altså finde ud af hvor nøgle hører til! Den har intet 'gevind', så det er nok kun en pyntenøgle. Men hvordan den dumpede ned gennem bøgetræerne og landede for fødderne af mig - det forbliver nok et mysterium!
 
God weekend
 
LeLouLaLi   

torsdag den 20. september 2012

Efteråret kommer, når man har en kastanje på lommen...

... og passer man på den, bliver man ikke forkølet (sagde min kloge Hr.-Farfar, da jeg var en 3-4 år gammel, og mente han var verdens klogeste mand!)

Efteråret er ved at gøre sit indtog. Kan i ikke mærke det? Skyerne farer over himlen, sol og regn deles cirka lige. Bladene bliver mørke og hænger tungere - hvis de da ikke allerede har givet op, og sagt endeligt farvel til sommeren 2012.

Jeg kan mærke at jeg har lidt svære ved at slippe sommeren i år. Jeg holder uendelig meget af efteråret, men min sommer har været så mærkelig, at det føles som om den næsten ikke har været her.

Jeg HAR fundet mig en lommekastanje. Den lå ved Klostertorv og var lille og fin. Det er lige præcis dér, jeg har fundet mine lommekastanjer de sidste syv år. Måske kommer jeg for lidt i skoven, men sådan en bykastanje er nu heller ikke værst! Jeg oplevede ikke at kastanjetræerne sprang ud i år. Men jeg vil helt sikkert nyde at se dem gå ind i vinteren... Selvom det er alt alt for tidligt!

   Sidste års lommekastanje
 
Æblehøst
 
Varmt strik
 
Ægte kastanje på Trøjborg
 
Dobbelt-regnbuer og togture i regnvejr
 
Blommehøst!
 
 
LeLouLaLi

 

tirsdag den 18. september 2012

Besøg af en Kjøwenhavner....

Jeg var så heldig, at have besøg fra København hele sidste weekenden. Det var rart! Se selv...


Strikkeetui til mig fra Stination
 
 
 
Køkkenløjer
 
Solskin
 
Kaffe i Solskin - bemærk mit nye mobilcover (selvfølgelig!) fra Stina...
 
Krea-bord først på weekenden...
 
 
Og hjemmegjorte sojamandler
 
 
 
Det er så befriende rart at være i selskab med sådan én, som kender én så godt. En som man kan være stille med, grine med, juble med, græde med, snakke med, strikke/hækle med - ja, faktisk bare være med! Det var en SKØN veninde-weekend, og jeg - grådige skarn - glæder mig allerede til næste gang :)
 
LeLouLaLi 


mandag den 17. september 2012

30!

Jeg er blevet 30! Sådan på den der lidt insisterende måde, hvor man får tilbudt en børnebillet i bussen, vagt får mumlet at man altså er 30(!) og humper ned på 'gammelkonepladsen' forrest i bussen.

Jeg har absolut intet imod at blive 30, kan jeg godt fortælle dig. Dagene inden min fødselsdag var præget af nervøsitet. Det kunne lige så vel være en mundtlig eksamen i molekylærmedicin, såvel som kaffedrikning i Den Gamle By, jeg havde indladt mig på. Det var heldigvis det sidste....

... og det blev en god dag!

Det var skrøbeligt, med en klump i halsen, stilhed, latter, eftertænksomhed, god snak og enkelte tårer. Men mest af alt var det en dag med taknemmelighed!

.... og jeg har meget at være taknemmelig for, heldigvis. Jeg vil putte min lillebitte fødselsdag i lommen og gemme den til en gråvejrsdag.

Tak for dagen. Tak for dagene.



Flag og solskin!
 
Kager!
 
Gæster!
 
Fødselaren!
 


LeLouLaLi ♥

Ps. Og det var jo slet ikke den eneste fejring! Stination tilbragte hele forrig weekend i Aarhus, Famlien Kampmann kiggede forbi i denne weekend og så er der jo hele Esbjerg/Sønderjyllands-slænget, der også lige skal ruskes en tur. Sådan. Bum. Det er fedt at være 30!

torsdag den 13. september 2012

Dét må da være et tegn....

....jeg har knækket en strikkepind! Det er aldrig nogensinde sket for mig før. Jeg har ingen anelse om hvordan det gik til.

Knæk!
 
Dét må da virkelig være et tegn! Det er på tide at tage strikkepinde i den anden hånd og komme afsted....

.... til strikkeklubben!


Ps. Jeg er forresten ved at strikke Isagers 'Lemon' i mørkeblå spinni-uld.

tirsdag den 11. september 2012

Sensommerregn, trinbræt, regnbuer og mikroblogning....

Jeg sidder i Birk. Sådan lige knap 85 km til venstre for Aarhus. Jeg har langt hjem - synes jeg! Men hov! En blog-app! Jeg er reddet!

Her dufter sf sensommer. Af regn og modne hyben. Det er en ren remisens af barndommens sensomre. Jeg har stået her mange gange, men i dag er speciel - det er første gang alene. Uden min mor i mobilen. Jeg er fristet til at ringe til nær og fjern. Jeg har gode mennesker i telefonbogen, men lige nu vil jeg bare stå og savne. Lige her på trinbrættet. Under regnbuen!

Det er helt vildt smart med det her mikroblogning. Jeg er allerede stor fan! Nu må jeg bare vente til jeg er tværs over Jylland og igen er forbundet med Internettet ;)

LeLouLaLi

Ord med ord på - Nu på tryk!

Jeg er kommet på tryk!

Jeg skriver om - og for - mine fantastiske studerende. De er nemlig rigtig seje!

Du kan læse min artikel her i tidsskriftet Viden om læsning.


LeLouLaLi